päävalikkoon

   

 


KATI ARO
    

    
 
Kuvat ovat linkkejä suurempiin teoskuviin

 

 

Olen Kati Aro (os.Siltamäki) 

Olen syntynyt Alahärmässä, mutta kotiutunut Tampereelle.  

Surrealistiset aiheet syntyvät mielessäni helposti, johtuen siitä että teen monia virhehavaintoja näkemistäni kohteista, eli näen usein väärin. Katsoessani epäselvää kohdetta, olen jo samalla luonut siitä oman, ihan uudenlaisen tulkintani. Usein havaintojen järjettömyys huvittaa ja ilahduttaa itseäni.  Käytän tätä myös tietoisesti hyväkseni ja pyrin tahallani näkemään toisin. Etsin muotoja ja asioita sieltä mistä niitä ei normaalisti heti huomaa. Usein rinnastan maalauksissani kaksi eri kohdetta, joita kuitenkin yhdistää jokin niin, että ne voi liittää yhdeksi.  Haluan välittää katsojalle oivalluksen tunteen, sillä se piristää ja ilahduttaa.

  Väärin näkemisen lisäksi maalaukseni kuvaavat asioita, kokemuksiani ja tunteitani vertauskuvallisessa muodossa. Pyrin myös välittämään ja vangitsemaan tunnelmia. Olen piirtänyt pienestä lähtien, ja jatkuvasti vaatimus oman työn teknistä jälkeä kohtaan on kasvanut.  Olen osallistunut lukuisille työväenopistojen ja kansanopistojen kursseille, sekä opetellut ja opiskellut itse mm. jäljittelemällä omien esikuvieni töitä.

Ammatiltani olen graafinen suunnittelija (AMK), ja opiskelujenikin aikana osallistunut  pakollisille maalauksen ja piirustuksen kursseille.

 

www.katiaro.com